martes, 8 de diciembre de 2015

Continúa el culebrón de las multas retiradas. Clavero declara en el juzgado.


Resumen de las publicaciones de prensa sobre las declaraciones de Clavero, exregidor de la Policía Local, con el culebrón de las multas retiradas.



Diari de Tarragona

El concejal, ahora en la oposición, negó que las multas que dejaron de tramitarse beneficiasen sólo a personas afines por política, familia o amistad. Explicó que el actual alcalde le pidió en su día, estando en la oposición, «que se le quitase una multa a su madre» o que el concejal entonces también en la oposición y ahora en el gobierno Joan Maria Triadó (UAM), «me daba sobres con multas que consideraba que deberían ser retiradas».

La polémica de las multas no tramitadas ha levantado sorpresa en muchas asociaciones de vecinos que desconocían que los concejales estuviesen exentos de abonar las sanciones de la zona azul por no poner tíquet o pasarse del horario.



El regidor ha explicat que va cancel·lar reiteradament multes posades als vehicles de treballadors municipals i regidors del govern i oposició en horaris de feina. Respecte a les sancions posades a la seva dona i filla, ha dit que ell n'era el conductor. Alhora, ha justificat que una de les multes de la seva esposa es va retirar perquè havia aparcat malament atenent una urgència en horari de feina, com a treballadora del CAP.

D'altra banda, Clavero també ha admès que hi ha diverses multes retirades «per motius polítics». S'ha referit així a les sancions anul·lades a veïns a qui s'havia multat per aparcar en zones restringides, considerant que s'havia fet «una pressió excessiva» per part de la policia. Segons Clavero, alguns dels veïns sancionats s'adreçaven a ell directament amb una visita al despatx. Un cop escoltades les explicacions, decidia retirar la sanció. Actuava de la mateixa manera en el cas de veïns multats per circular en un carrer restringit puntualment per un esdeveniment popular.


La investigació oberta per la jutgessa d'instrucció número 5 del Vendrell arrenca per la denúncia presentada per un agent de la Policia Local, després que un sergent no tramités set multes de trànsit. L'agent va sospitar de la situació i va constatar que anteriorment s'havien retirat de forma sistemàtica diverses multes de zona blava per decisió del regidor Francesc Clavero. Davant la situació, va traslladar el cas a la Fiscalia.

Clavero ha admès les anul·lacions, assegurant que "en tot moment puc donar compte i raó de cadascuna de les multes retirades" i ha afirmat que està "convençut" de que "tot el que feia, ho feia bé".

https://www.facebook.com/1571759536434459/videos/vb.1571759536434459/1664973030446442/?type=2&theater&notif_t=like

Sin embargo, esto choca frontalmente con las declaraciones del alcalde, Ferré, en Calafell Radio, en las que explica que el ayuntamiento actual, no perdona multas ni a sus vehículos ni regidores ni tampoco a funcionarios de la Generalitat 

"773 multas retiradas es una cada dos días, esto ya no pasa. El otro día vinieron dos inspectores de Sanidad de la Generalitat, aparcaron mal y se les multó. Vinieron a preguntar si se les podía retirar la multa y se les dijo que no. Si aparcan mal, pagan, hemos de dar ejemplo......... Esta cifra de 773 sale de una auditoría de BASE y refleja que hay 773 que no se quitaron de manera formal sino a la brava......... hay multas que se hace un recurso y él (Clavero) autoriza que se quite la multa. El mismo lo podía haber hecho así con todas las demás multas. Y no lo hizo."

¿Para qué sirven los procedimientos? ¿para saltárselos?

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027