viernes, 20 de enero de 2012

¿Cuánto nos va a subir el IBI?


Inicialmente el IBI para 2012 se iba a congelar. El gobierno central obliga a subidas por decreto. En el caso de Calafell, por la época en la que se aprobó la revisión tocaría subirla el 10% puesto que es un Real Decreto que se debe aplicar por imperativo del Gobierno Central. En Calafell se iba a estudiar cómo hacerlo.



Una de las soluciones sería establecer bonificaciones, pero no saben cómo hacerlo. Otros municipios como Tarragona ya lo habían subido un 10% y ahora les toca subir otro 10% por el Real Decreto. En El Vendrell se había contemplado una subida del 11%. En este caso el Ayuntamiento se ha reunido con las entidades municipalistas para preguntar si ya servía el 11%, pero parece ser que no. En Cunit, al tener una revisión reciente no se debe subir nada.

¿Qué palo nos van a pegar en una de las poblaciones que más IBI paga? A ver qué, porque hace sólo dos años se quejaban de ello y planteaban cosas que ahora ¿dónde están?
... degut a la situació econòmica actual, el grup municipal de CIU ha presentat la proposta de disminuir el coeficient multiplicador de la fórmula per a calcular l’IBI d’un 1,09 a un 0,99 perquè la ciutadania no hagi de pagar més IBI l’any 2010 i l’ajuntament no vegi reduïts els ingressos i recapti el mateix que s’ha recaptat l’any 2009.
Alhora, i junt amb aquesta proposta, el grup municipal de CIU ha fet d’altres propostes de modificació de les ordenances; una destinada a bonificar les empreses del municipi que creïn llocs de treball i siguin un motor econòmic per a Calafell, a través de la bonificació de l’IAE i, l’altre, destinada a ajudar a les famílies amb més dificultats econòmiques tot facilitant el pagament de l’IBI en 8 mesos.
.... El portaveu del grup municipal, Joan Olivella, al finalitzar el ple ha manifestat que “novament, l’equip de govern ens ha enganyat, dient que congelaria els impostos i no és cert. Convido a la ciutadania a comprovar-ho, comparant el rebut de l’any 2009 amb el rebut de l’IBI que es pagarà l’any 2010. Amb aquestes propostes el grup municipal de CIU pensava en les persones del municipi”.

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027