lunes, 2 de abril de 2012

Despropósito de 1.500.000 €

Min. 13'58, Xuli y cia 1.500.000 eurillos de nada.






Habíamos decidido hacer una pausa para visionar tranquilamente ésta semana el video de las imágenes de un Segur no tan lejano en el tiempo para el cambio y transformación que ha sufrido.

Pero éste gobierno Xulivella y Cia. II no da tregua y hemos querido retomar el pulso por la gravedad que éste hecho supone, no tan sólo nos han vendido de forma reiterada la pésima situación del Municipio y nos prometieron información sobre el resultado una auditoria hasta ahora fantasma si no que nos enteramos que el gobierno Xuli I ya hacía de las suyas por allá el 2.002 con una gestión inadecuada y equivocada por llamarlo suavemente y que nos ha generado una deuda de casi 1.500.000 euros que ahora tenemos que pagar todos los calafellences.

Reproducimos un comentario en el Bloc dels Socialistes de Calafell realizado por Ramón Ferré que da luz a los hechos.

Ramon FerréMar 31, 2012 03:29 PM

Moltes gràcies en nom dels què fem aquest bloc! Intentem fer-ho comprensible per tothom i mirem d'explicar-ho que s'entengui, tot i el contingut difícil i farragós que suposen els temes econòmics.

Vaig viure en primera línia l'adjudicació del transport escolar. Recordo perfectament els quinze dies que hi van haver entre l'entrada de l'escrit i el ple de la primera moció de censura (el 14 de desembre de 2001) d'on va sortir Parera alcalde, amb CiU i PP recolzant-lo. En aquell curt període vam convocar una mesa de contractació per adjudicar el transport, tal i com estava previst. Alguns membres del futur govern (llavors a l'oposició) i el trànsfuga van entrar un escrit demanant l'anul·lació de la mesa i que no adjudiquessim el servei. no tenien cap raó en fer-ho, però vam accedir perquè nosaltres no teníem cap predilecció per cap empresa, volíem que guanyés el millor. Al final, es va adjudicar un parell de mesos més tard amb el nou govern que va sortir de la moció, on hi era Olivella, Triadó i Parera. Un informe va decantar la balança cap a HIFE, però Plana ho va impugnar i va guanyar el judici. Pel jutge, l'empresa que havia fet millor oferta era Plana.

Quan governàvem, vam ser coneixedors de la sentència, poc abans d'iniciar el curs escolar. No podíem canviar el transport així com així i, la veritat, HIFE ho estava fent prou bé com per arriscar-nos amb una nova empresa desconeguda per l'Ajuntament.

Així que vam decidir que era millor arribar a un acord amb Plana. Es va negociar, però no es va arribar a cap concreció. Així que va haver-hi un nou pleit. Plana va aconseguir una indemnització d'1'5 milions d'euros com a compensació. La sentència definitiva va arribar a l'abril del 2011, a prop de les eleccions.

L'equip de govern actual ha tingut, gairebé, un any per buscar una fórmula de pagament que fos menys lesiva per l'Ajuntament. No ho han aconseguit! Ara, amb el decret del Rajoy, ha aflorat el deute i la sentència, obligant a l'Ajuntament a demanar el préstec amb l'Estat. No és una solució dolenta, però tampoc és la millor que hi podia haver.

En definitiva, encara paguem avui per les males gestions de segons quins governants.

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027