domingo, 6 de enero de 2013

Aquest ajuntament tampoc funciona


No m'hi poso gaire a escriure al blog pel senzill fet que hi ha molta distància entre Köln i Calafell i abans que cometre una equivocació que pugui minvar la credibilitat i eficàcia del bloc ,prefereixo ser un espectador. Indignat espectador.

Ni recordo quina va ser la meva última entrada però hi ha un fet que sí em dóna motius per fer-ne aquesta, per parlar una mica del que veig, allò que diuen els castellans "ver los toros desde la barrera". I no m'agrada gens el que veig.


Estem igual que anys enrere, quan el 2009 començàvem el show del POUM, ja passat, que sembla una eternitat tot aquell munt de records.

Aquell ajuntament no funcionava. No funcionava gens bé.

Jordi Sánchez es va caracteritzar per ser un alcalde faraònic. Ningú podia destacar per sobre d'ell. A més, no tenia ni la més remota idea de com escoltar-ne els ciutadans. Es van obrir uns quants fronts amb ell, sobretot des del bloc, que llavors es movia amb molt convenciment però no tanta força com ara perquè estava creixent.

Joan Olivella no va guanyar les eleccions, les va perdre Jordi Sánchez. Qui no ho vulgui veure, nega la realitat. Però sota el mandat de l'anterior equip de govern es van fer moltes obres a Segur, moltes coses, però mal fetes i sense informar be als ciutadans. Obres en que es veien perjudicats els comerciants, carreteres que van nèixer sense tots els semàfors necessaris i sense consulta en condicions als usuaris finals. El nyap del carril bici, la inseguretat ciutadana, remodelacions en èpoques de molt turisme, l'escàndol del top manta, els endollats, els càrrecs de confiança, Romero i Parera que com a socis de govern van donar molts problemes. L'escàndol de les gravacions de Rion. I també les promeses de passos soterrats que es van quedar en promeses.

Quan governa un partit, diuen que ells ho fan tot de meravella mentre que l'altre, el d'oposició, diu que tot és un caos monumental. No és del tot cert. Obviament entre 2007 i 2011 es van fer moltes coses. Ara, ni això.

Olivella és l'antítesi de Sánchez. Però si un pecava per excés, l'altre ho fa per defecte.  Hem passat del faraó Sánchez a l'incompetent Olivella. Continuo llegint problemes amb la policia, amb les obres municipals ja no perquè aquests no fan ni una, ni bé ni malament, senzillament no en fan, no sé a què obeeix tenir un regidor d' Obres Públiques, si amb un tècnic i un arquitecte ja passarien de llarg.

Aquell no escoltava. Aquest va prometre participació ciutadana quan no sap ni què és. Es repeteixen els problemes amb els socis de govern. No cal dir que des de que es van publicar les gravacions perquè l'autoanomenat Asahago es va destapar com qui és realment, un desgraciat que busca privilegis a la política i volia viure de la moma el màxim possible, ha hagut peticions de dimissió (dues ja), l'alcalde s'ha enrocat perquè està més preocupat d'aguantar que no del bon govern (com li passava a l'anterior alcalde). Està defenent el que és indefensable. Només mira per la seva butxaca, com tots.

Seguim amb els endollats a dit, ara els càrrecs de confiança estan amagats sota empreses externes, acomiadaments de treballadors que no són convergents o peperos, places fetes a mida per nous fitxatges (caríssims, per cert)

Mentida que baixessin el sou un 20%. En alguns casos ni el 5%. I també cal recordar els sous espatarrants, com la Mar Giné. O ara tenir dos caps de policia. Tots junts quant sumen? Més de 200.000€ l'any !

Va haver també problemes amb el top manta l'estiu passat. Vaig veure les imatges a la televisió alemanya, per fer-vos una idea de la repercussió negativa pel turisme que va tenir veure aquelles escenes de cops de porra i detencions a la platja.

El comerç està parat, molta fira i molt soroll però poca efectivitat. He llegit que el departament de noves tecnologies ha desaparegut (molt bé, Olga Elvira, ets un desastre) potser Olga vol que es torni al 1939, com està fent el PP a la resta del país. I els passos, ostres!, els passos soterrats sembla un colobrot, el colobrot interminable de Segur. Anys i anys i res. Un any perdut amb la promesa de que Adif tenia un compromís i no saben ni on són els diners. Un alcalde no demana perdó (que tampoc ho ha fet), un alcalde dimiteix.

I ara, la sorpresa. S'investiguen les despeses dels honorables regidors i l'alcalde: Els consums de mòbils disparats, banquets a compte de la butxaca del poble, el 2012 van apujar taxes i impostos com mai s'havia vist, es prenen copes i passen les factures als contribuents, i pel que puc veure a les entrades que estan programades per sortir, encara queda una bona mostra de com dilapiden els diners alegrement.

L'entrada que he vist ara, de com posen els seus fills davant de tothom, a veure els reis, és una mostra més del menyspreu que senten per tots i per tot. Ells tenen la butxaca plena, el sou assegurat fins les municipals de 2015 i mentrestant, tothom a patir la seva incompetència i la seva arrogància.

No vull parlar de la seva visió d'aquest bloc. Considero que és l'eina més potent avui dia de contrainformació a Calafell. Sí, contra informació perquè si llegiu els mitjans controlats per l'ajuntament, es veu que tot ho fan be i viviu al paradís. Alguns d'aquests polítics de poble que no hi veuen més enllà del seu nas, són on són perquè van aprofitar molta de la feina que es va fer aquí, al Bloc de Segur, denunciant l'anterior equip de govern. Sense demanar res a canvi. Rebutjant ofertes que potser més d'un necessitat hauria agafat amb els ulls tancats. Un regidor, no recordo qui, vaig llegir que deia en un dels plens que no s'enviessin fotografies als blocs. Quin tros d'ase, francament.

Ep, i això és per a tots; pels qui governen i els que van anar a fer oposició. Perquè si uns llencen els diners, gasten i gasten i s'ho passen d'allò més bé, la meva pregunta és per què no diuen res el PSC ni UAM?, què potser tenen res a amagar? On és el canvi que diu haver fet el PSC? On és aquella política social de guanyar tots que deia Olivella? On aquella vocació de servir que deia Olga Elvira? Del JJ no dic res perquè em sembla pitjor que aquells filibusters que es dedicàven a saquejar les localitats costaneres, ja vaig advertir quan era al bloc que no tenia un pam de net. L' últim cacau ha estat el trist espectacle provocat per aquests mil euros que deuen a un esportista d'èlit reconegut internacionalment. Un parell de videos d'aquests que es fa gravar l'alcalde a veure si surt guapo ja costen aquests calers, mil tristos euros.

He agafat un video molt bo, no és meu, l'han fet els companys blocaires. Demano que escoltin el que deia Olivella quan era a l'altre banda. Es faran un tip de riure amb l' APM, però escoltin totes les promeses i tot el que diu i, si vos plau, no ho oblidin.

Senyors, és molt trist anar llegint totes aquestes coses i pensar: quina serà la següent? més problemes amb els passos inexistents? més problemes amb el top manta? més problemes amb la seguretat ciutadana? un altre atropellament? més mostres de corrupció i malbaratament dels diners públics? 

Calafell no s'ho mereix tot això. Ben governat podria ser un lloc fantàstic, un punt clau pel turisme. Però des de fa molts anys tots els que han passat per la cadireta i molts dels seus regidors s'han dedicat a treure'n profit per ells mateixos i repartir guanys amb qui els convenia. No pas a generar riquesa i repartir-la entre tots els calafellencs.

Alcalde de Calafell, miri's en aquest video i si li queda vergonya, plegui veles i enfonsis amb el seu vaixell perquè fa aigües per tot arreu.

Quina vergonya.

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027