domingo, 31 de mayo de 2015

Valoració de les peticions de la CUP Calafell

Ver comentarios

CUP Calafell ha publicat quines són les seves peticions per donar suport a una possible investidura i, també, la línia que seguiran fent oposició.

Deixant de banda l'independentisme, on sempre s'han generat agres polèmiques en aquest blog, s'ha de dir que són molt encertades i velles reivindicacions, no només nostres (d'aquest blog), també de molts dels veïns. No vull dir que estiguem o no a favor del sobiranisme, només que és un tema que enfoquen des de la municipalitat, de la base i que en això no entrarà el blog ara a dir res.

En resum, són aquestes


COMPROMISOS PER FACILITAR POSSIBLES INVESTIDURES
"Qualsevol partit que pretengui obtenir el nostre suport a la conformació d’un nou govern, bé sigui mitjançant el vot favorable o bé a través de l’abstenció, haurà de comprometre’s a complir una majoria d’aquests compromisos"


Supressió dels càrrecs de confiança, tant formals com encoberts

La llei preveu els càrrecs de confiança i s'han de passar pel plè. I no amagar-los. En el govern d' Olivella han hagut càrrecs de confiança per decret i càrrecs de confiança amagats. Camuflats sota empreses o autònoms. En el blog ho hem denunciat des de fa molt temps. I no només ara, és un vell costum de governs de Calafell.
"Els partits que signin aquest document es comprometen a garantir que totes les contractacions de l’Ajuntament de Calafell es faran sempre mitjançant processos públics i transparents que garanteixin l’equitat i la igualtat d’oportunitats."



Aprovació de pressupostos participatius per decidir, com a mínim, un 10% del pressupost municipal a partir de l’any 2016

Mai ha pogut dir res la ciutadania sobre a on han d'anar destinats els diners dels seus impostos. Festes de 40 o 50 mil euros i viatges a fires, de dubtosa eficàcia. Projectes trets de la màniga a última hora. I com això, una manca de transparència total en la gestió d'aquests diners, que és d'escàndol.



Celebració del ple de constitució del nou consistori al Teatre Auditori Municipal. Celebració dels plens municipals per la tarda, amb assistència de públic i retransmesos per la ràdio, incloent-hi el torn de preguntes del públic

Això s'ha demanat per diferents veïns als plens municipals i des de les xarxes socials infinitat de vegades. Al blog hem publicat un bon grapat de vídeos de les preguntes del públic, que mai han sortit emeses per ràdio. Això seria un canvi a l'hora de la veritat, de què tothom pogués fer-se escoltar, ja que al plè, les preguntes del públic només les escolten els 21 regidors i el públic assistent (no més enllà de 20 persones).


Realització d’una auditoria pública del deute independent i ciutadana, avalada per la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute

I no aquella pantomima d'auditoria, que ens va costar a tots 40.000 euros i a sobre li va sortir malament a Olivella perquè volia demostrar una cosa i li va sortir una altra. No en va tornar a parlar mai més.


Limitació dels sous dels membres del govern a un màxim de 2.200€ nets mensuals, incloses tot tipus de dietes i altres conceptes remuneratius addicionals.

Va dir Pepe Mújica, expresident d' Uruguay: 


I així, un seguit de propostes que, durant els gairebé 8 anys de vida d'aquest blog, han estat un clam. És casualitat, ningú d'aquí ha fet cap mena d'indicació a ningú. Són, senzillament, coses lògiques, que cauen pel seu propi pes, les que demana CUP Calafell.


Modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal de reduir del 15 al 7,5% el percentatge mínim de signatures requerides per a l’admissió a tràmit de les iniciatives populars.


Publicació a la pàgina web de l’ajuntament dels pressupostos complets, les actes del plens actualitzades mensualment i de totes les ordenances i reglaments municipals, inclòs el ROM.

Mesures socials, de transparència, de comunicació amb el ciutadà, de participació ciutadana real, de control de l'economia i no fer més despeses surrealistes.

Totes les seves peticions les podeu llegir a la seva web

http://calafell.cup.cat/noticia/valoraci%C3%B3-dels-resultats-electorals-i-posicionament-respecte-la-governabilitat-municipal


Els que fem i els que feien el blog, en això, no podem dir res més que, si la línia és aquesta, benvinguda sigui la CUP al consistori de Calafell.

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027