sábado, 13 de junio de 2015

Hipocresia política de baix nivell

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipLcVCNxks8GQ1akjBfXX_Y0IlHNOOpkot6KuzjNulHyRL-KfSyXixnQpVqeqi1os6orJMHrZTrUUvHbWaPRts9bviWvG1pOQP0PiHr9L4GDZGfc-N8atxZ-qtF1K0lbT3OUctN9utpN4/s1600/2015-06-12+15.36.39.jpg


Bon dia a tots, potser molt bon dia per uns i no gaire bo pels altres.

Ja heu llegit alguna de les meves petites publicacions en aquest blog. Em presento, de ben segur no donant el meu nom per recomanació dels fins fa poc 3 membres d'aquest blog que han mogut amb esperit informatiu, ja que, segons m'han dit, en temps que millor no volen recordar, altres membres veterans del blog han patit pressions en l'àmbit personal, familiar i laboral.

Em defineixo com una persona catalanista, d'esquerres i poc amiga dels tripijocs de la política de Calafell que sempre he viscut de prop però mai en un primer pla. Sóc periodista per afició, dona, afectada per la crisi però amb una feina que em permet anar fent, millor o pitjor. I fins a aquest punt us dic. Les meves publicacions no pretenen fer sang, únicament expressar el punt de vista d'una calafellenca més que veu, sorpresa, com tothom dispara des de la seva trinxera i, en mig, hi ha tot Calafell, astorat amb el que veu mentre les bales els hi passen per sobre. Contenta per l'oportunitat que se m'ofereix de fer-me escoltar des d'aquest blog, amb 8 anys a sobre, que ha canviat moltes coses a Calafell 
 i va obrir la via de què les queixes veïnals tinguessin ressò a nivell nacional.

Propera a la CUP, la meva satisfacció va ser veure a l' Ivan Montejo fer un gran paper en el debat del dia 18 de maig. Esperava que la seva línia de coherència fos seguida per actes en què pogués mostrar que el sobiranisme municipal, des de la base, arribés a donar els seus fruits en un pacte d'esquerres i catalanista.



El meu disgust ha estat veure com, assemblea rere assemblea, no es van acabar d'aclarir. I van deixar pel final, potser per l'últim dia, donar (o no) el seu vot a un candidat o altre. Com va dir un bloguer que ja ha deixat el Blog de Segur, que malgrat les seves dificultats per seguir endavant ha fet el seu paper informatiu amb un seguiment que ha estat espectacular per una població com Calafell: "Es posible que en el último momento le votasen, pero lo dejaron en el aire. Políticamente hablando, es una maniobra suicida porque te puedes encontrar con una sorpresa."

I és la CUP la responsable directa d'aquest caos que s'ha generat. No pots demanar una sèrie de condicions i quan te les accepten dir "ja respondré en l'últim minut" perquè llavors et trobaras que ningú esperarà al fet que aquesta manca d'experiència i mà esquerra pròpia de nouvinguts al món polític de Calafell porti a res més que un desgavell ingovernable o a què aquells que han apostat per governar, facin el que havien de fer, un pacte per governar en minoria. Però governar. I així ha estat.






Avui, els membres de l' ANC, i ERC, i una regidora de CIU, proposen lluir estelades a l'acte que es durà a terme al Teatre Auditori. Perfecte, que ho facin, llibertat d'expressió. Però haurien de dur un cartell que digui "som uns rucs". I ho dic a contracor, dolguda perquè la inexperiència d'uns i el bon ull d'altres ha dut a terme aquesta situació.


Eren moltes les possibilitats d'un pacte sociovergent, però Olivella, amb aquesta supèrbia que els ha tingut quiets des del dia de les eleccions fins tot just el cop de gràcia de dimecres passat, va rebutjar qualsevol diàleg des del minut zero. El candidat del PSC va proposar un pacte sociovergent, a part de parlar de molt diàleg. I tothom se li va tirar a sobre. Els convergents reien. Ara ploren.



Tampoc és gaire normal veure com alguna regidora del, fins ara, actual equip de govern, ha reaccionat com una posseïda, amb desenes de tuits i publicacions al facebook parlant de corrupció quan, el seu propi cap de files, Olivella, en l'últim moment surt cames ajudeu-me intentant que el PSC (o Ferré) s'ho repensi. I que pacti amb ell. El monstre corrupte imputadíssim i més dolent que el mateix dimoni, no ho és tant quan Olivella veu la cadira perduda i ens vol fer beure a tots pel broc gros. Pitjor ha estat el comunicat del PPC dient que lluir estelades és incitació a la violència. Per favor, ni una cosa ni l'altra. Jo llueixo dignament el símbol que vulgui. Però no puc creure que una regidora i un alcalde que hagin estat 4 anys governant amb el PP ara entrin en rebequeries perquè han perdut el match en l'últim minut. S'han esforçat per alguna cosa? Es ben clar que no, es veien guanyadors.

Esquerra diu que el candidat i, ja alcalde, és poc més que un fatxa espanyolista. Que UAM pretenia endollar a 11 persones. Molt bé, jo li diria al senyor Jacob Balaguer, conegut d'anteriors mandats, que faci una mirada enrere i recordi que té moltes coses negatives i reconegui que tant ell com Joan Nani, estaven disposats a un pacte PSC ERC UAM sense cap mena de problema.



La política fa una mica de fàstic en certes circumstàncies. La hipocresia està a l'ordre del dia. Però tothom hauria de fer quelcom semblant a un acte de contrició i veure que aquest pacte ha estat una sortida per la governabilitat que, d'altra manera, no hauria estat possible. CUP té molt a aprendre. CIU hauria de renovar el personal, no tot, però sí aquells que han mostrat que al final, ells són capaços de vendre's a la tarda quan al matí semblaven no estar en venda.

Sobre Parera i Triadó, Miquel Casellas ja ha dit que mereixen un pavelló propi. Molt bé, tota la raó, però tothom, començant per l' Olivella, ha anat a trucar a la seva porta. No fotem, home, que si s'expliquen coses, s'han d'explicar totes.

Siguem clars, aquest no sé si serà un bon pacte o no per Calafell. No ho serà pel sobiranisme. Però serà un govern en minoria obligat a entendre's amb tots, i tots haurien de posar de la seva part perquè el municipi sigui governable, deixar enrere rancúnies i la rabia que els consum.

I ho dic com una persona convençuda que no està bé que retirin les estelades, però, siguem clars, senyors, CUP li ha ofert en safata a Ciutadans tot això. Tenen molt a aprendre.

A l'ANC vàrem tenir una sessió moguda que va acabar amb un comunicat. I alguna baixa. ANC ha promocionat a CUP i entre els noms que ho han fet hi ha algun cognom il·lustre en què la generació anterior tindrà cartera de regidor. Tot un batibull de despropòsits.

Ara cal veure si Ferré, González i Parera són capaços, amb el suport de C'S de tirar endavant el programa socialista del 25x25 que, tot val a dir-ho, era l'únic partit que portava un programa electoral treballat durant anys, no un pamflet de promeses d'última hora i del "tot s'hi val".

Jo no hi pactaria amb UAM. No ho faria amb C'S. Però si els meus propis representants ideològics juguen al gat i la rata, facilitant que altres ho facin, em dol. Com em dol veure que ara critiquen el pacte de Calafell aquells mateixos que haurien fet quelcom semblant sense embuts, sense pensar-s'ho ni un segon. Vergonya senyor Olivella, vergonya senyor Jacob. Vostè, Olivella, perquè el PP ha estat el seu soci de govern i l'ha defensat però ara els critica perquè no li han seguit el joc. Que s'esperava d'un partit espanyolista? Vergonya, senyor Jacob, perquè vostè hauria pactat amb Parera igualment. I és públic i notori, ja que així s'ha manifestat.





Avui, amb estelades en una protesta civilitzada. Avui, a seguir treballant perquè els que conformen el consistori arribin a l'enteniment. Demà, a moure's perquè totes les propostes de CUP i C'S, que s'assemblen força en els seus comunicats (deixant a banda INDEPENDENCIA SI - INDEPEDENCIA NO) siguin una realitat positiva per tot Calafell.

Ivan, posa molt seny i molta capacitat d'aprenentatge en aquests 4 anys que has de marcar el seguiment d'una línia de coherencia i, quan hi hagi una proposta positiva per Calafell (mesures socials, abaixar l' IBI, transparència total) oblida't del soberanisme i pensa en els calafellencs. Potser arribarà el teu moment més endavant. Potser no. Depen de .

Ferré, compleixi totes les propostes del seu programa. Si més no, lluiti per elles o això li passarà factura. Abaixi l' IBI, faci els plens a la tarda, retransmeti les preguntes del públic, sigui transparent, permeti que decidim com s'administren els nostres impostos, digui'ns en què s'inverteixen els calers, inverteixi en la millora de carrers i espais públics, millori el transport públic, faci que tots disposem de serveis digitals, rebaixi els sous dels càrrecs electes i redueixi al mínim imprescindible els càrrecs de confiança, obri un canal digital de comunicació directe. Faci-ho i després jutjarem tots.

Però escoltin bé, tant els que riuen com els que ploren. O es posen tots les piles per treballar conjuntament i tirar endavant el primer govern en minoria de Calafell o bé poden decidir posar per endavant conceptes com prepotència, venjança, no haver entrat a governar i mirar-se el melic. Llavors, no tinguin dubte que Ciutadans pot fer un pas endavant i acabar de posicionar-se. I aquí sí que s'ha acabat el bròquil.

Siguin responsables. Tots.


Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027