martes, 21 de junio de 2011

Convocatòria ciutadana - Carril bici

L' Ajuntament de Calafell està convocant a comerciants, veïns, AAVV, etc, pel proper dijous 23 a les 16hs a les dependències municipals de Segur (on hi ha la Policia Local, per entendre'ns) i explicar la actuació del carril bici i parlar amb el màxim nombre de veïns / comerciants /afectats possible.

La reunió es lliure, es fa en unes dependències municipals i tothom pot asisstir a escoltar i dir la seva. La intenció és actuar amb celeritat per retirar el carril bici abans de l'estiu i arribar aun consens amb la ciutadania. Pels que no puguin anar-hi, ja mirarem de dur una càmera i gravar-ho, perquè aquest tema ens afecta a molts.
___________________

UNA MICA D'HISTORIA

Fem una mica d'història per explicar a propis i aliens tot el colobrot del carril bici, cagarril bici, nyap i altres denominacions.

Com a promesa electoral de l'anterior alcalde, es va dur a terme a última hora, amagat dintre d'un projecte dels colectors de pluvials del carrer Rhin. Les obres van començar just abans de la setmana santa i els ciclistes ja alertàven de la perillositat del traçat i ubicació escollits. comerciants. Les queixes van ser instantànies. Val a dir que, a sobre, es van fer dos informes encarregats pel mateix govern anterior, un a Via Pública i un altre a Policía Local i no van ser atesos tot i que desaconsellàven aquest carril bici per perillós. Es va iniciar una recollida de signatures i els comerços van amençar amb talls de passeig si allò no s'arreglava. Fins i tot, des del blog, vàrem contactar amb diferents mitjans, entre ells TVE - España Directo, i a l'anterior regidor d'urbanisme no se li va ocòrrer res millor que dir que confondre el suport a la protesta ciutadana amb un complot i campanya orquestrada. Curiosament, en resposta a les alegacions presentades per ICV durant la tramitació del Plà General (POUM) respecte a la creació d'un carril bici la resposta va ser que no es considerava oportú la creació d'un carril específic per a bicicletes, el mateix ajuntament desaconsellava el que després ha fet i no en un espai de coexistència entre vianants i bicis sinó amb bicis i cotxes; això fa un any tot just.

Ja operatiu el nou carril bici, uns comerciants per una banda i associacions de veïns per l'altra van entregar centenars de signatures recollides en pocs dies. Van haver dos accidents, tots dos sense conseqüències greus, i el comerç va fer arribar la seva queixa als mitjans novament ja que poc més de 30 dies després de l'entrada en funcionament del carril bici el resultat va ser que els comerços van notar una baixada important del volum de negoci. Uns parlen d'un 15, altres d'un 20 i alguns d'un 40%.

L'anterior alcalde es va comprometre, davant de la pressió general, a revissar el tema si guanyava les eleccions, però a fer-ho després de l'estiu. El nou equip de govern te la intenció de retirar aquest carril bici abans de l'estiu. L'actual alcalde ja va manifestar la necessitat de fer-ho en el seu blog.

El carril bici actual presenta els problemes següents:

  1. Cruïlles. Ara ja es comença a notar un major volum de trànsit que serà molt més alt passat Sant Joan, amb els risc que comporta pels ciclistes creuar-se amb els pas de cotxes pel mig del carril, que entren i surten de carrers, de vegades en dues direccions. Això ho deien els dos informes ignorats.
  2. Aparcament. S'han reduit al voltant de 600 places d'aparcament de forma que quan arriba el cap de setmana els usuaris del cotxe no troben lloc i van a comprar o consumir a altres llocs.
  3. Una sola direcció. Es va suprimir el carril endirecció Calafell, de manera que només hi ha una direcció i porta cap a Cunit, no pas cap a Calafell.
  4. Negativa d'un sector d'uauaris. Molts pares no volen anar amb els nens per aquest carril bici ja que comparteixen via amb els cotxes, sense cap mena de protecció i és més perillós que circular pel passeig. Alguna vegada la policia ha fet baixar als ciclistes i ja ha hagut algun 'sarau' entre vianants i ciclistes
  5. En resum, sembla que no és bo ni per vianants, ni per ciclistes, ni per comerciants ni per veïns del municipi.
Si aneu fent clic amb el mouse sobre els enllaços podreu llegir moltíssima informació sobre eltema, gairebé de manera cronoògica, des que a finals de març es va començar aquest tema finsa al dia d'avui.


Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027