lunes, 12 de diciembre de 2011

RENFE · ADIF · AJUNTAMENT: SEGURETAT O BENEFICIS ?

Davant les queixes de nombrosos veïns...
Davant els emails rebuts...
Davant publicacions fetes sobre el tema a butlletins veïnals...
Davant la petició de veïns a l'ajuntament que posin tanques a les vies




BUTLLETI MARINA 7

Ja fa dies que s'han fet les reformes a l'estació de Segur de Calafell. A part que sembla que algún treball l'han fet el Pepe Gotera i Otilio, doncs el resultat final ha estat molt negatiu per tots aquells que viuen al costat sud, a la zona de platja. Hem rebut alguns emails on se'ns explica que abans accedir a l'andana sud era qüestió d'un moment ja que s'agafava el pas soterrat que hi ha des de fa anys i conduia directament a l'andana.

Ara no, ara aquest pas no dona accés a les andanes sinó que únicament s'ha deixat com a pas soterrat sota les vies. Podreu llegir clickant amb el mouse tant l'article del butlletí de Marinada 7 com un dels emails que ens ha arribat, que el destaquem ja que compara aquestes obres amb lesque s'han fet en altres estacions.

Mirin el recorregut que ha de fer un senyor, com el de l'email, que viu a Maria Desvalls, només que per anar a agafar cada matí el tren cap a Barcelona. El marca la línia groga.

PLANOL ORIGINAL

ABANS

ARA

Com podeu veure a a les fotografies, l'accès a la zona sud (andana direcció Barcelona) ha quedat tancat i barrat pels residents a la zona de platja doncs al pas soterrat "de tota la vida" s'ha tapiat l'entrada a aquesta andana després d'hacer posat una tanca a tot el llar de les dues andanes de l'estació.

IMATGE DEL PAS AMB L'ACCES A L'ANDANA DIRECCIO BARCELONA TAPIAT

Hem estat indagant quins són els motius i hem rebut vàries respostes. Una és l' oficial, d' Adif, que podeu llegir aquí: "Modernizar la estación"



Ara ve la realitat. Tres fases i un mésque possible final.
  1. Remodelades les estacions, ja no es permet accedir a elles desde ni de l'exterior ni des de passos soterrats que quedaràn únicament per ús urbà mentre que hi haurà un pas soterrat nou exclussiu per viatgers, com ha passat a Segur.
  2. S'estàn posant tanques al llarg de les andanes de tots els baixadors entre les estacions de Vilanova i Sant Vicenç per barrar el pas als que vulguin accedir a andanes sense passar per l'estació (sense bitllet, per ser més clars)
  3. La següent fase serà fer el tancat de tota el llarg de la via amb tanques com les que ja s'han posat a la zona de Mas Mel / Eroski.
  4. I el final del projecte, l'explica aquesta foto:
Està molt be que vulguin protegir les vies amb tanques, però abans de fer un pas inferior exclussiu per viatgers a menys de 100 metres d'un altre pas soterrats d' ús urbà, podien haver construit un pas soterrat entre el pont podrit de Cunit i el pas de l'estació de Segur ja que en tot aquest tram no n'hi ha cap ni un. Aquesta promesa de fer passos, 8 passos, l'han feta TOTS els polítics que han manat des dels anys 90 i cap d'ells ho ha fet. Avui, Olivella diu que "estamos en ello, abans Sánchez va prometre que farien un si guanyava les eleccions i que tenia el projecte molt avençat i hauria un abans d'eleccions (no era cert); durant el mandat anterior d' Olivella van dir que s'ho estàven estudiant i que havia un projecte però no havia temps; abans, durant el mandat anterior de Triadó es podia llegir això... no plorin, si usplau.


Quina és la realitat? La realitat és que no s'ha construit ni un sol pas durant els diferents mandats i tothom promet i ningú fa res. Que si no hi han diners, que si ara sí que hi han diners però són per l' AVE, que ara no hi ha diners perquè hi han altres prioritats, que això si em torneu a votar us ho faig, que si... Que els veïns han demanat expressament a l'equip de govern en l' últim plé que no es posin tanques a les vies perquè les tallaràn ja que una persona gran que visqui entre el pas de Cunit i el de l'estació de Segur haurà de caminar centenars de metres per un fet tan senzill com creuar la via. Tercermundista.

I el pitjor de tot: tanta tanca, tanta millora, tants calers i el vell pas a nivell dels anys 40 continua obert i la gent continua creuant per allà.




Tot això ho ha fet arribar ICV al congrés dels diputats. Seguim esperant. Com sempre. Recupero un fragment d' un video fet pels d' ICV on podreu veure els "passos" que tenim entre l'estació de Segur i el pas podrit de Calafell".




IMATGES DEL TANCAMENT DE L'ESTACIÓ.
PER VEURE L'ALBUM COMPLET A FACEBOOK, CLICQUEU AQUI









Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027