lunes, 22 de julio de 2013

ERC-Calafell lamenta l'estat del monument als presidents de la Generalitat

La secció d'Esquerra a Calafell sembla que es torna a posar en marxa mica en mica després del "cas Rión" que va enfonsar el partit, amb un representant en l'anterior legislatura, no obtenint cap regidor en les eleccions municipals del maig del 2011, i amb la corresponent bufetada espectacular d'altres partits minoritaris que van passar-los per davant. I és que, Rión, després de ser expulsat d'ERC...


...va continuar amb les seves jugades, des de la "seva" Regidoria de Comerç:




De moment veiem que els republicans tornen a posar els peus a terra, amb en Jacob Balaguer com a president.
I és que després de gestions amb l'alcalde, i després de 10 anys, des d'ERC-Calafell insten a què es canviï la placa del monument als presidents de la Generalitat que es va posar de forma provisional, i que ha quedat permanent a la Plaça dels Països Catalans. La secció local d'Esquerra diu que té un cost irrisori i molt assumible, i per ells és inadmissible per dues raons: creuen indigne el que representa i per la imatge que dóna.




Aquí teniu la nota de premsa oficial d'ERC-Calafell:

Des de fa quasi bé 10 anys que és va erigir una estàtua als Presidents de la Generalitat de Catalunya per iniciativa de diversos grups municipals que representàvem, llavor, el municipi. En el seu moment, es va fer amb una placa de plàstic que de forma provisional, i fins a l´encàrrec de la definitiva, en forma i materials adequats a la dignitat del monument.

En aquest temps, l´obra ha esdevingut una referència del municipi, degut al seu indubtable valor artístic i ornamental, així com el seu simbolisme que li ha convertit en lloc indispensable en nombrosos actes i molt especialment com lloc central de les ofrenes de la nostra Diada Nacional de l´11 de setembre.

Malgrat aquest compromís de substitució, a data d´avui, aquesta no ha estat executada, malgrat el seu cost reduït i la senzillesa d´acometre aquesta actuació.

En diverses vegades, des d´aquesta secció local s´ha parlat amb els diversos alcaldes que han passat pel consistori, i tots ells reconeixen aquesta situació i estan d´acord, almenys en converses, amb aquesta exposició, però que sense es doni el pas d´encarregar i instal·lar la placa.

Entenem que es necessària que s´instal·li de forma definitiva per donar-li la dignitat institucional que mereix l´obra i compleixi els seu comés ornamental.

Es per això que instem a l´equip de govern faci les actuacions oportunes per esmenar aquesta situació i compleixi amb la promesa inicial i les diferents mocions aprovades en aquest consistori en aquest sentit

I per que quedi reflexada de forma oficial aquesta voluntat, des d´aquesta secció presentem en registre sol·licitud que us adjuntem a la present.

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027