domingo, 21 de julio de 2013

Manifestació "Passos ja": seguiment pas a pas.

Tal i com ja sabeu per l'entrada al Blog d'ahir, aquest dissabte es reivindicava amb una concentració i posterior manifestació, la construcció de passos subterranis al pas per Segur de Calafell.

Pel que fa a la meva opinió personal, bé: bona organització, intencions clares, etc., però potser hi ha dues coses negatives que destacaria:
  1. Només cal comparar les pancartes penjades als balcons dels habitatges de la part de la via cap amunt amb la part de la via cap a baix: per què els veïns de la platja no s'han 'mullat' amb el tema? Sí que hi havia algun veí de la platja, però els podria comptar amb una mà. Trobo que ells també estan interessats en un pas subterrani per accedir als serveis que s'ofereixen a la part de la muntanya. Doncs mirin si han pensat els organitzadors que, per dissabte que ve, a la mateixa hora, faran una mateixa manifestació però per l'Av. Lluís Companys, per no oblidar-se dels veïns de la platja. I no hi ha excusa de si "els edificis de la platja quasi tots són d'estiueig". Mentida. Com l'altra mentida que s'anava dient que si "hi havia força gent a la manifestació que eren estiuejants i no sabien de què va el tema". Vinguin només a l'estiu o visquin tot l'any, tant se val, quan estiguin aquí voldran traspassar d'una banda a l'altra.
  2. L'idioma. Molta reivindicació en castellà i poca en català. Jo sempre que escric en aquest blog ho faig en català, perquè és la llengua amb la que més còmodament m'expresso. Sé que els veïns de la zona no només són castellanoparlants i, encara que hagi vist pancartes en català, tot i que el missatge si ha d'arribar és igual l'idioma que s'utilitzi, he trobat en falta, personalment, la llengua d'en Pompeu Fabra.
A banda, també, trobo que, tal i com demanaven des del capdavant de la protesta, els veïns haurien pogut baixar a donar suport en lloc de mirar des dels balcons. Sí que hi havia gent a la manifestació, però es podria haver reunit un grup més ampli de persones si aquestes haguessin participat en l'acte reivindicatiu. Per la resta res més, tot bé.

A continuació us faig cinc cèntims del recorregut en unes quantes fotografies:


Panoràmica de la concentració inicial a la cantonada C/Baixador - C/Pisuerga.


Arribant al límit entre els municipis de Calafell i Cunit pel C/Baixador. 


Capdavant de la manifestació incorporant-se a la carretera de Barcelona.


Vista general de la manifestació a l'altura de la fàbrica de pa Gayo.


Travessant la C-31 a l'alçada de l'Ermita.


La manifestació a punt d'arribar al seu final, deixant la C-31, per arribar fins l'estació.

Panoràmica de la concentració final a l'estació de tren de Segur de Calafell.




Evidentment, aquesta manifestació avui ha estat notícia al Diari de Tarragona:



I, a continuació, també podeu veure un vídeo de diferents punts del recorregut que va fer la manifestació, a més dels diferents parlaments:

Per cert, em pregunto on estaven ahir els de Calafell Ràdio per no cobrir la manifestació de Segur: manipulació, imperialisme i poc rigor.

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027