viernes, 11 de octubre de 2013

Mercat Vell · ¿tendremos un nuevo "Edifici de Convivència"?

 

Ayer, a las ocho de la tarde, se celebró una reunión en las Dependències Municipals de la Platja sobre "la presentació pública del procés de participació ciutadana per decidir el futur de l’edifici del Vell Mercat Municipal i que serà el tret de sortida d’aquest procés, que s’allargarà durant quatre mesos. La presentació està oberta a tota la ciutadania, i no caldrà inscripció per assistir-hi."

Aunque firmo yo la entrada, pueden leer mi opinión y la de Sònia Mirambell porque los dos hemos estado en la presentación del intento de participación ciudadana sobre el edificio del viejo mercado de Calafell. Digo intento, y digo bien.

(Macintosh) 
Por mi parte, seré bastante breve ya que ese proceso me parece una patochada. Han contratado a una empresa externa cuando resulta que se supone que pagamos a un regidor y su equipo para que hagan participación ciudadana y hasta ahora no han hecho nada más que una ridícula pantomima, el carril bici que no existe, en la que le hicieron descartar a los vecinos algunas opciones que seleccionaban alegando falta de presupuesto. ¿Qué es eso? o sea, no te damos los datos con los que puedes empezar a trabajar pero sí que te vamos a tirar atrás propuestas si no tenemos dinero para ello. Pero no te decimos qué dinero hay. Eso lo ha expuesto una señora, muy correctamente, poniendo un ejemplo práctico "si jo a casa he de fer alguna cosa, necessito saber quants diners tinc i demanar un presssupost abans de fer res".


Otra cosa que me ha sorprendido es que no se permite hablar a los políticos. Si no ha cambiado la cosa, hasta hoy mismo yo creía que un político era un representante elegido democráticamente por el pueblo y en el que se pueden delegar funciones de consulta, precisamente, en representación del pueblo. Muy mal cuando empiezan discriminando. Así que es mentira que esté abierta a toda la ciudadanía. Si niegas la palabra a los políticos, se la niegas a la transparencia y a la participación ciudadana. A lo mejor es que los políticos no son ciudadanos, según este punto de vista que me parece muy surrealista. Igual tratan de no dejar participar a los que están mejor informados...

(Sonia)
Crec que no anem bé, tal com va succeir amb el carril bici. Breument, aquell primer i únic intent de participació ciutadana ha acabat en un carril bici -vaja, un passeig amb cartells, res més- on resulta que al final no poden gaudir-lo els turistes ja que s'ha hagut de prohibir la circulació de bicis a l'estiu i ningú ens ha convocat per veure com ho solucionem. Tornarem a incidir sobre el tema, ja que l' únic que s'ha aconseguit és que la mala imatge se l'emporti el municipi i, de rebot, la policia que ha de fer respectar la normativa que prohibeix l'ús en una franja horària. 

Be, coincideixo amb Mac. Amb quin pressupost compta l'ajuntament per invertir-hi? ni idea, no ho han dit i espero que ho diguin. Així és molt difícil començar a debatre. En el carril bici ens van donar unes xifres per posar senyals en el passeig que, després, van resultar ser errònies. Si no en donen un pressupost, cap de les propostes que pugui fer la ciutadania serà viable si ells no volen. Ens demanen que decidim sense donar-nos informació. 

Un veí de Calafell ha dit que tot això li semblava poc més que una camama. Ha dit que si ja tenen a Calafell la Masia de la Sínia, el cinema Iris i altre edifici més, deixats de la mà de Déu, a què toca ara posar-se amb això. Ha dit també que ja posats, millor que li donin el pas soterrat als de Segur, que no paren de demanar-lo. Penso ser-hi en aquest procés, a veure com ho fan, ja que el primer que vaig viure i participar-hi, el del carril bici, ha estat un fracàs. Espero que l'empresa que han fitxat pugui dur a terme el que no ha volgut o pogut fer la regidoria de participació durant aquests 2,5 anys que porten al govern de Calafell. Em sembla molt trist que hagin trigat tant, ja que s'han perdut bones oportunitats en temes de molt interès i ara que ja queda un any i mig per les eleccions, sembla que es desperten de cop.

De moment, estaria bé saber quants diners ens costarà l'empresa CERES i tot aquest procediment encarregat a persones alienes al municipi quan ja paguem una regiduria.

La informació sobre tot això encara no està disponible al web. La pròxima reunió serà el 30 d’octubre, que ja serà necessària la inscripció prèvia d’aquells ciutadans que vulguin participar. Han dit que per la setmana vinent estarà disponible. Poc marge hi donen.

Espero que no acabem tenint un nou edifici "de convivència", que és el qualificatiu que li van donar al carril bici que no serveix per a res quan més hauria de servir. Personalment trobo que en 2'5 anys, tot allò que van dir de posar a la ciutadania al front mitjançant la participació ciutadana ha estat una gran mentida o una gran incompetència, ja que no s'ha arribat a dur a terme. Penso que ara que comença la pre-campanya, en l' últim curs polític, volen fer com aquells estudiants dolents que només estudien la setmana abans dels exàmens i, si tenen sort, aproven, però no aprenen res.

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027