jueves, 25 de febrero de 2016

Calafell s'encalla amb els problemes de recepció de la TDT al municipi


L'Ajuntament de Calafell ha reunit els antenistes locals i comarcals que treballen al municipi, en una trobada destinada a buscar solucions a la problemàtica recepció de la Televisió Digital Terrestre (TDT). Aquest és un mal antic a diversos sectors del terme municipal (Segur de Dalt, les urbanitzacions, el barri del Clos del Rectoret al nucli antic), al qual s'hi han afegit recentment les interferències provocades pel desplegament de la telefonia 4G.


El president de la comissió municipal de Transparència i Participació, José Manuel Tejedor, ha explicat que «aquesta és una primera presa de contacte amb els professionals del sector, ens han comentat que les solucions són molt complicades i que és difícil que resolguin tots i cadascun dels casos». Tejedor ha afegit que «no obstant això, a partir dels plantejaments tècnics, nosaltres hem d'intentar fer les adaptacions que calgui en la part que ens toca i reclamar a les altres administracions la seva».

Els antenistes han informat que, a banda de les condicions orogràfiques del municipi, que dificulten la propagació del senyal televisiu, hi ha un problema d'obsolescència de moltes instal·lacions als domicilis particulars. Segons han exposat, un simple filtre elimina les interferències de la 4G, com ja passava amb les anteriors generacions de telefonia, però pot no servir per res si l'antena o el cablejat han perdut la protecció contra altres senyals, ja que la interferència «es colarà» igualment. També han desaconsellat instal·lar nous repetidors locals, més enllà de la precarietat legal d'aquestes instal·lacions promogudes pels ajuntaments, perquè «poden fer més nosa que servei».