viernes, 14 de abril de 2017

NOTICIA "BOMBA"

Bomba, perquè anem a parlar de bombes. De les bombes de les fonts de L' Estany.

Ahir vàrem publicar la "mala llet" respecte al manteniment de les fonts de L' Estany i les fotos que apareixien mostren un estat d'abandonament important. El que no havíem fet, perquè encara no disposàvem de la informació, és quin perill significava això i a què es devia que no funcionessin les bombes.

Les fotografies que mostrem a continuació es van prendre el 30 de novembre del 2016. Des de llavors, s'ha treballat en modificar-ho tot, tant per evitar riscos laborals, com un deteriorament i, també tenir un millor accés per treballar-hi. Això ha significat fer un projecte totalment nou i reformar tota la instal.lació.


Vegin: així estava la "sala de màquines" de les fonts de l'Estany de Calafell. No s'hi feia el manteniment necessari i s'inundava cada cop que plovia i les bombes s'avariaven. Ara s'ha resolt, però ha costat més de 60.000 euros. Expliquem per què.


FOTO 1

Aquest és el forat on hauria d'estar la bomba de buidatge de la cambra pel cas que és produeixi una fuita d'aigua de les bombes o bé la que pugui entrar per algun dels respiradors de la cambra. No hi ha ni bomba ni tub de desguàs.



FOTO 2

En aquesta imatge es veu la caixa del que era el ventilador d'extracció de l'aire calent que generen les bombes i el quadre elèctric que hi ha a la cambra. Com es veu no hi ha ni motor ni ventilador.



FOTO 3


En aquesta es veu com per arribar al quadre elèctric de protecció i maniobra, la persona que baixi a reparar qualsevol problema ha de posar una caixa de fusta o posar-se botes d'aigua, ja que com es veu, hi ha més d'un pam d'aigua i s'està treballant amb corrent elèctrica a 400 volts. 


Això no ha succeït en els primers sis mesos de mandat del nou govern. Ha estat una manca negligent de manteniment, amb riscos laborals inclosos, de la que, a sobre, alguns han volgut treure rèdit polític. Ara. s'ha donat una solució definitiva al problema de les bombes, tot instal·lant-les fora de la llera, on no es faran malbé i s'hi podrà accedir més fàcilment. També se n'ha canviat la il·luminació, que es connectarà en els propers dies.
  

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027