lunes, 24 de octubre de 2011

OD5S - Abans i després de les eleccions

S'ha publicat el POUM.
Notícia del dia a Calafell.

Podeu descarregar el document amb un click aquí

La postura del Blog davant el POUM ha quedat ben clara des del principi, ja l'any 2008 llençàvem el primer vídeo dient que millor que un POUM el que necessitàvem era que s'arreglessin els carrers i altres necessitats bàsiques. Però ara el tema ja no va per aquí. El POUM s'ha publicat al DOGC i ara toca parlar d'altres assumptes. Als que van fer el POUM ja els va tocar el rebre. Avui els toca als que no fan els deures i deixen les promeses en intents i donen explicacions força lamentables per tot un alcalde. Solucions polítiques, no, gràcies.



Durant la precampanya electoral, Joan Olivella, llavors a la oposició, va fer una sèrie de 3 xerrades i es va recollir filmada la que afectava a a Segur, entre altres coses perquè ens interessava conèixer el seu plantejament i compromís davant de la clau OD5S.

En aquest vídeo poden escoltar en el minut 5:08 com Joan Olivella diu que "com que us heu portat molt malament i seguiu en les vostres idees... i si tornen en el futur poden fer el que ells vulguin. La nostra idea es intentar canviar aquesta clau imposada... i aquest és el meu compromís en públic" i tot seguit s'escolten aplaudiments = vots i això són paraules i no fets. I expliquem perquè. Mireu el vídeo a partir del minut 5:08, podeu accedir directament sense començar pel principi movent el cercle de la barra de desplaçament.



De les paraules a més paraules.

No fa gaire es va celebrar una reunió amb Marinada a la que, amablement, no se'ns va convidar. No és pas un tema que ens preocupi gaire donat que entre 2008 i 2011 hem dedicat més hores que qualsevol associació i qualsevol grup de veïns a donar informació sobre el POUM i també hem posat tota la carn a la graella, tant per moure la unió veïnal com per arribar a una plataforma contra el POUM. En temps, en suport de mitjans de comunicació, en visites a advocats i urbanistes, en nits senceres fent vídeos (quines bronques per filmar alguns d'ells) i moltes altres activitats que formen part del record, com la manifestació del 3 d'abril de 2010, on ens vàrem encarregar dels permisos, visites a Mossos, contactes amb la Policia Local, instàncies, equips de megafonia i coordinació de reunions. Part d'aquesta feina va ser feta amb les AAVV i altra part únicament pels "quatre sonats" que fem aquest blog. Amb això volem dir que hem fet tot el que hem pogut però que ara -i encara- hi han certes coses que no ens agraden. Després de les últimes visites a la CTUT i aconseguir informació, ja es va deixar el tema OD5S perquè la via escollida, errada material, ens va decidir a deixar-ho. Aquí tenia molt a veure un senyor que volia "una solució política" i després muntar el seu propi partit. UN que portava sempre una gosseta molt maca, Aima.

Som-hi: una vegada escoltat el que deia Olivella al març de 2011, ara escolteu aquesta gravació. No és nostra, ens l'han donat. Hi ha gent que ens ajuda sense pertànyer al blog com altres que són rostres anònims i són on han de ser quan toca. La gravació és el que Olivella ha dit a Marinada.


I aquestes són les conclusions:
  • Hem tractat de que hi hagi un debat amb l'anterior regidor d'urbanisme, Ferré, al que no defenem en absolut (sempre hem estat contraris al POUM), però ell estava disposat a fer-lo i Marinada no ho va voler. Es una decisió molt respectable, però s'intentava el mateix que amb la familia Guillem quan es va filmar aquell petit debat. Que es moguessin les coses, cadascú digués la seva i hagués un mínim de debat per arribar a una solució o un intercanvi que abans no s'havia pogut fer (és igual el motiu, ara és el PSC qui està a la oposició). Podem dir amb alegria que el pont de Segur s'està arreglant, direm que fins que no es va fer soroll (en sentit literal i figurat) no van passar per l'Hostal Lleida fins a sis regidors a veure a la familia Guillem, malgrat haver fet trucades a un regidor per aquest tema (no una, ni dos, ni tres...). Podem dir que tenim ja les audiometries i la familia Guillem tenia raó i que aviat hi haurà quelcom a dir amb el tema del tren. Però... sempre el mateix?, el camí és fer soroll? Què volem dir amb això? Doncs que ja va tocant que d'una punyetera vegada els compromisos adquirits es duguin a terme o be no es facin per motius electorals. Així de clar.
  • Resposta d' Olivella: Cinisme, més clar l'aigua! No té ni idea de res. Sembla que parla en funció del vent que bufa i en funció de veure per on surt.
  • Com pot dir Olivella que no ha estat informat? Ell va estar al CAU i va deixar d'anar-hi voluntàriament, el van rellevar -que ho sabem del cert- Josep Maria Garriga i Joaquim Vidal. De Garriga no direm res ja que va marxar de la llista (com Ojeda) i no forma part de la vida política municipal a dia d'avui. De Vidal, direm que no ho va pillar massa, per dir-ho finament.
  • No es pot parlar amb aquesta alegria i desconeixement, menys encara després de fer una promesa electoral, ja que el que menys s'ha de fer és jugar amb la confiança de la gent.
  • Creiem que aquest "intentaré", aquest "tiro per on sigui" mostra un desconeixement molt gran del que hi ha. No es pot anar així. Per què?
  • Doncs perquè dir que "provarà" a treure la "s" és igual a "ni flowers, titu". No es pot dir que l'Urbanisme es pot canviar en funció de l'equip de govern!! Qui aprova el POUM és la Generalitat!! Això és de Llei.
  • Un alcalde amb personalitat i coneixements d'urbanisme, calmaria els veïns dient que no estan afectats, no prometent coses que ni sap ni coneix. Queda clar escoltant la gravació.
  • Segur de Calafell serà el perjudicat de tot això. Ho diem per un motiu, això, aquest parlar per parlar, ni li fa be a Marinada que només porta entre mans el tema de la clau OD5S ni a la resta de carrers / veïns.
  • Marinada encara no ha reunit els 20.000€ pel contenciós. Com que no volem que es vegin afectats en el seu procediment, no diem res més. Alguns membres d'aquest blog tenen propietats en la zona OD5S. Així que parlem d'un tema que ens toca de ben a prop.
  • Diu que no té diners. No és cert. Aviat es publicaran les dades de l'auditoria, però a més coneixem altres dades sobre el % d'execució. Silenci, que Marinada s'ho miri, tindràn una sorpresa.
  • Que no hi ha diners? Lo dels "lavabus de la platja" és acollonant. Si es pot mantenir els sous de la Pifarré, Àngel Solé i Jordi Targa, i la super coordinadora, i... (això ho expliquem un altre dia en una altra entrada... ja veuràn que serà espatarrant).
  • Acceptaria l'actual alcalde debatre el tema OD5S amb l'anterior regidor d'urbanisme? O l'actual regidor amb l'anterior? Saben quin seria el resultat? Nosaltres l'intuïm.
De la mateixa manera que hem donat absolut suport a CIU oposant-se al POUM, ara cal dir també les coses com són. I escoltar això, que ho hem escoltat tots els del blog, ens ha decebut. Molt. Perquè mai farem partidisme ni seguidisme.

Deixeu els vostres comentaris. Serà interessant veure què pensen tots aquells que no van assistir a la reunió. I els que van assistir-hi, també, és clar.

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027