jueves, 8 de marzo de 2012

Comunicat d' ICV davant el tancament de l'oficina de la policia local en el nucli de Segur de Calafell


EXPOSICIO DE MOTIUS
El possible tancament de l'oficina de la Policia local en Segur desvetlla un concepte de seguretat, vell, obsolet i caduco.
La redistribució dels efectius de la Policia Local torna a obrir el debat de quina seguretat necessitem a la nostra Ciutat.
La centralització de la policia local en una oficina única i deixar els barris sense aquesta presencia, relliga la seguretat només al concepte d'autoritat i d'ordre, allunyant-lo de la proximitat i convivència que els agents locals han de tenir amb la ciutadania.
Des d'ICV, defensem una visió de seguretat basat en la justícia que analitza i té en compte els riscos i els conflictes produïts socialment.
Per això proposem la construcció d'una política de seguretat des del municipalisme per al nostre poble, lluitant no només contra les manifestacions de la delinqüència, sinó també contra les seves causes.
La seguretat pública no pot basar-se exclusivament en més serveis policials ni en més justícia penal.
Són necessàries polítiques públiques transversals de prevenció i d'inclusió social, de reducció dels factors de risc i de serveis públics de qualitat i eficients per reduir-ne les causes.
Des d'ÍCV ens oposem a que tanquin l'oficina de Segur, perquè va en sentit contrari a la nostra percepció i perquè defensem la construcció d’una política de seguretat que va més enllà de la vigilància.
El model de seguretat pública de proximitat s'ha de descentralitzar, sobretot tenint en compte que cada barri te les seves especificitats i la seva problemàtica.


QUÈ PROPOSEM
per tot lo exposat , defensem la creació o reestructuració d'una Junta Local de Seguretat com el marc propici de participació que porti a terme les directrius de la nostra seguretat.

La seguretat, i per tant la inseguretat, és també una percepció i per això és important la implicació dels representants socials, culturals, veïnals i econòmics del municipi.
Els ciutadans han de conèixer el que passa per entendre la complexitat de les problemàtiques, les causes i les possibles solucions.
Les policies locals actuen donant resposta a fets delictius.
L'equip de Govern ha de posar al seu servei tots els mecanismes perquè també puguin actuar com agents mediadors, capaços de resoldre els problemes de convivència que es donen a Calafell, tant en els usos que es donen a l'espai públic, la regulació del trànsit o el control dels actes vandàlics.
Tot això, requereix buscar complicitats ciutadanes que facilitin el desenvolupament de les seves tasques.
El tancament de l’oficina de Segur debilita les politiques de proximitat.

Atentament.
AGRUPACIÓ LOCAL ICV CALAFELL. Març -2012 (615 015 044 Jordi)

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027