jueves, 19 de julio de 2012

Top manta: dos punts de vista (2)

I aquí ho teniu.

Malgrat la distància les coses s'endenvinen llegint la premsa i coneixent una mica el terreny com jo l'he conegut.

Parlava diumenge passat de si la culpa és dels manters, dels alcaldes que no saben com aturar el problema, dels propietaris sense escrúpols que lloguen pisos patera als immigrants... i ahir publicava Diari de Tarragona això:



L'any 2010 aquest blog va fer una convocatòria i es van presentar cadenes de ràdio i televisió, després de la polèmica que va generar el fet de que Jordi Sánchez permetés una zona dedicada al Top Manta. Els comerciants i veïns posant mantes davant dels manters a fer-los la competència.

I ara ha tornat, però les posen davant dels seus comerços. Es molt dificil aturar el top manta, però el més fàcil ha esta fins ara fer campanyes informatives i dir que s'estava treballant i fer publicitat i dir "mira que be, mira que maco". Doncs no senyors, no. El problema ve de més amunts, les pèrdues del 45% per cent en negocis locals degudes al Top Manta és el que li falta als pobres comerciants.

Olga Elvira l'he escoltada dir en un video que "a los comerciantes hay que dejarlos ir haciendo sin molestar". No senyoreta, se'ls ha d'ajudar amb tots els mitjans possibles però vosté no en te ni idea. Als manters se'ls ha d'impedir baixar a l'estació, escorcollar-los, treure'ls la mercaderia, moltes altres coses però sobretot el que s'ha de fer és primer treballar i després publicitar el que sigui menester, però que es parli d'una fita aconseguida, no d'una mentida. Que no surti l'alcalde parlant de l' èxit de la seva croada contra el Top Manta i la realitat sigui que els comerciants n'estan ben tips. Què farà Olivella ara? més tríptics? Un carrer Top Manta de no-convivència?

Entre las medidas que se intentarán tomar en Calafell está un incremento de las patrullas de Policía Local y se colocarán carteles informativos advirtiendo a los compradores que pueden ser multados. La ordenanza, que no se ha aplicado nunca, contempla sanciones de hasta 300 euros. Esas señales comenzarán a colocarse hoy mismo.
No anem be. Malgrat la distància coneixo be el problema. No te una solució fàcil. Però després de tant parlar de campanyes de concienciació s' ha demostrat, senyor Olivella, que no serveixen. Hi ha crisi i si un subsaharià porta un objecte d' imitació 10 vegades més barat, el vendrà be, sense dubte, fent mal al comerç i fent mal a l' economia local. Que diu la regidora de comerç? Ni una paraula. Calladeta. Pregant a l'ermita, potser?

Vells problemes. Mateixos polítics dolents amb diferenta cara. Mateixes solucions de protesta. Calafell, tot l'any.

Al final, doncs, el comerciants han optat per fer alló que va proposar el blog i que tant se'ns va criticar. Fer-se manteros ells també. La imaginació al poder.

19 d'Agost de 2010, quins records !!

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027