lunes, 6 de mayo de 2013

Terra i Taula



Que la gastronomia catalana està de moda d’uns anys ençà, és evident. Des d’en Ferran Adrià, passant per la Carme Ruscalleda, el ja malaurat Santi Santamaria o els germans Roca a qui la Revista Restaurant a nomenat aquest any com a millor restaurant del món d’aquest any, un guardó que ja s’hi va endur el Bulli al 2002, 2006, 2007, 2008 i 2009.


En el nostre entorn del Baix Penedès no fa gaire ha sorgit un grup amb interès per promoure la nostra gastronomia, cultura culinària, el nostre producte propi i com preservar-ho. 


Apadrinats per en Xavier Mestres (un dels fundadors de l’Avi Pau de Cunit i actual president de la Fundació Institut Català de la Cuina), ara fa un mesos es va crear TERRA I TAULA, un col·lectiu format per quatre xefs, quatre viticultors i quatre productors, tots ells del Baix Penedès, amb aquestes nobles idees esmentades aquí dalt. 


Jo mateix vaig tenir el plaer de participar, ara fa unes setmanes, a un maridatge-col·loqui convidat pel Jordi Pascual d’Olis Torclum (un dels productors) i gaudir en directe d’una de les seves presentacions. El resultat va ser l’elaboració d’uns plats fets amb producte local i maridats amb vins també local tot de gran qualitat que va donar pas a un interesant col·loqui posterior al Celler Avgvstvs Forvm. 


Dins aquest col·lectiu, hi ha productors com el Jaume Solé, guanyador durant 5 anys consecutius del primer premi al concurs de cultivadors de calçots que es celebra anualment a la Gran Festa de la Calçotada de Valls, xefs reconeguts localment com el David Vernet, del Restaurant Calafellenc El Vell Papiol o el Jordi Guillem del Restaurant de Segur Lo Mam i viticultors com l’Enric Roca d’Avgvstvs Forvm o el Xavier Vidal de Jané Ventura. 



Promoure el producte propi i tractar de desenvolupar la comarca, que no la marca, mereix una especial atenció. Sobretot quan es fa amb diners propis sense esperar res a canvi. En aquests temps de crisi que vivim, idees per desenvolupar la cultura, la gastronomia i l’entorn, calen en el nostre territori i és per això que avui els hi hem de dedicar una dedicació especial.


Us hi convidem a visitar la seva plana web o a assistir-hi a alguna de les seves xerrades o tallers. No us penedireu. 

 

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027