viernes, 30 de agosto de 2013

Si vols estar gord i lluent, treballa pa' l' ajuntament



Como el ayuntamiento no abre un proceso de participación ciudadana, ya lo hacemos nosotros. 

Hemos subido una canción a la red y pedimos que los ciudadanos aporten ideas, fotos, lo que quieran, para ilustrar esta magnífica canción "SI VOLS ESTAR GORD I LLUENT, TREBALLA PA' L'AJUNTAMENT". 

Esperamos que la participación sea más alta que la que ha hecho el ayuntamiento. Sólo con que 11 personas nos aporten algo, ya les habremos superado. 

Si hay ideas, sugerencias o algo que enviar para ilustrar la cancioncita... click aquí y nos la envían por correo (los comentarios están desactivados para que sea una sorpresa el resultado final)

Gracias y que se rían mucho. 


··························

La canción:

"Si vols estar gord i lluent, treballa pa' l'Ajuntament", cançó crítica i fenòmen viral  

Aguaita. cat

Sofia Cabanes / Amposta
'Si vols estar gord i lluent, treballa pa' l'Ajuntament,'.... Són els mots inicials del que està cridat a ser un dels 'hits' ebrencs dels propers mesos. Una rumba plena de crítica social i política que circula des de fa dies a través de Whatsapp. El seu compositor és un jove ampostí de 29 anys, Joan Miró, acompanyat de La Banda del Paro. La va cantar per primer cop "a partir de l'any 2006", segons explica, però la situació social i econòmica i les xarxes socials l'han situat en l'actualitat fins al punt que una productora de Barcelona, BSO Super Studio, s'hi ha fixat i ben aviat en publicarà un 'single', sota el nom Gord i Lluent.

joan miro
Tindràs lo BWM aparcat, detràs al pàrquing reservat/ sou de burgés convergent, a costelles de la gent, continua la cançó. "En quin Ajuntament t'has inspirat?", preguntem i somriu. "Cadascú mira cap a casa seua, però en realitat és una cosa generalitzada. L'he tocat durant molts anys i a molts llocs i la gent, siga d'on siga, se sent molt identificada. Jo sempre dic que la cançó va dedicada a qui se sent al•ludit. No dic noms ni res, tot i que agrano cap a casa en algunes cosetes", admet. "Va ser un moment en què portava una mica de rebot i em va sortir això", afegeix.

La crítica social i el sarcasme es volca en aquesta lletra mordaç, una "rumba rural", com l'han qualificat ells mateixos, i que repassa també els 'hàbits' dels treballadors municipals: Ai quin goig me fa la brigada, que dos miren i un treballada. De 10 a 12 la parada i de 12 a 2 poc se treballa.[...] Ai que inútils i incompetents, se mos tornen los agents, mos fan la multa a la que salta, però quan falten no estan gens. Tots pagats per l'ajuntament, a costelles de la gent. Subvencions particulars, que mos foten dels jornals. "Reconec que la cançó és d'una actualitat brutal", assegura Miró, "tot i que crec", continua "que en realitat, sempre ha sigut el moment d'una cançó així. De 'patranyes' i de 'apaños' i xapuçades n'hi han hagut sempre, tot i que amb la situació actual la gent es crema més".
Ara, el guitarrista i cantautor ampostí vol popularitzar Gord i Lluent a través del conjunt de nova creació Joan Miró i la banda del Paro. De fet, en els darrers dies són molts els ebrencs que comparteixen a través de WhatsApp la versió, gairebé definitiva, d'esta cançó. Però la casualitat, també ha ajudat a favor de popularitzar el tema. "Des que el vaig composar l'he tocat en diverses formacions, Marge de Pedra, Pájaros Nocturnos,... Va donar la casualitat que un dia ens va veure un productor de Barcelona, Dani Bonín, i em va comentar que la cançó podia tindre tirada i que em faria de productor. Li vaig enviar una maqueta i vam gravar el tema", ara només falta polir-lo per ser definitiu. El single sortirà publicat oficialment "en les properes setmanes", però ja es pot descarregar a travès d'Internet i disposa de llicència Creative Commons. Tot i que no tenen un calendari definit d'actuacions, Joan Miró i la Banda del Paro esperen que amb la popularitat de la cançó "comencen a caure concerts".

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027