martes, 13 de mayo de 2014

Coordinadora Calafell: objectiu, gratuïtat de la C32

http://www.naciodigital.cat/delcamp/baixpenedesdiari/noticia/1581/gratuitat/c-32/objectiu/primordial 





Valoració de la Coordinadora Calafell de l’acord del Parlament sobre la descatalogació de la C-31.

La Coordinadora Calafell valora molt positivament l’acord pres pel Parlament de Catalunya, el passat 30 d’abril, de descatalogar la C-31 com a carretera de la Xarxa viària bàsica de carreteres de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un primer pas per a convertir la C-31 en una travessera urbana que articuli el Baix Penedès i el Garraf, facilitat la seva transformació en eix cívic i pacificant el trànsit que hi circula. Però, això suposa que el territori necessita una alternativa viària com a via ràpida a la C-31. Des de la Coordinadora Calafell som conscients que aquest paper només el pot fer la C-32, coneguda com a Autopista Pau Casals.
Amb el territori que tenim i amb els plans parcials territorials existents, és impossible plantejar una alternativa viària nova que faci aquest paper de via ràpida. Per tant, la C-32 és l’única que pot fer-ho. Per aquest motiu, hem d’aconseguir que el Parlament aprovi la gratuïtat de l’autopista i que el trànsit de pas actual de la C-31 es derivi en gran part a la C-32.
També volem manifestar que la Coordinadora Calafell va visitar al Secretari  de Territori i Mobilitat, el senyor Ricard Font, fa uns mesos. La visita no va ser satisfactòria, al nostre entendre. Però vam aconseguir el compromís del Secretari que faria el què el Parlament aprovés. Per aquest motiu, li demanarem que, de forma immediata, canviï la denominació de C-31 per la de xarxa comarcal de carreteres, tal i com ha aprovat el Parlament.
En paral•lel, continuarem treballant per a que els diversos grups parlamentaris portin propostes al Parlament per a demanar la gratuïtat de la C-32, tal i com han manifestat la majoria d’ells que hi estan d’acord. També demanem als representants del territori que impulsin les propostes a través dels seus grups parlamentaris. I aquells que han votat en contra que manifestin el rebuig frontal a la votació del seu grup parlamentari.
També demanem que es convoqui el grup de treball de peatges del Parlament, amb urgència, per a valorar l’acord pres pel Parlament i que s’acordi la gratuïtat de la C-32 per unanimitat de tots els grups parlamentaris, buscant les fórmules oportunes per a fer-ho possible.
Per últim, manifestar que la Coordinadora Calafell està ampliant les adhesions a la campanya “Per la gratuïtat de la C-32 i l’AP-7” a totes les entitats, associacions i grups polítics de la comarca que s’hi vulguin adherir. Poden posar-se en contacte amb nosaltres a través del nostre correu electrònic ( coordinadoradecalafell@gmail.com ) o bé pel Facebook ( https://www.facebook.com/CoordinadoraCalafell ).

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027