viernes, 10 de enero de 2020

Comunicat d'alcaldia sobre els robatoris de les últimes setmanes

Davant d'aquestes notícies, només es pot sentir indignació. L'atracament d'avui, en l'estanc de la Carrerada té característiques diferents als que s'han produit durant les festes de Nadal, a d'altres llocs del municipi. No obstant, la preocupació és extrema.

He parlat amb diversos alcaldes, aquests dies, i hem constatat que cal una modificació urgent de les lleis estatals per a combatre i donar més eines als ajuntaments contra l'okupació il.legal que patim, des de fa dos anys cap a aquí. Ens mobilitzarem i anirem a Madrid, a parlar amb el nou ministre i exposar la situació greu que vivim a molts dels pobles de la zona. No podem seguir així!

D'altra banda, necessitem més Mossos d'Esquadra. No s'ha incrementat el nombre d'efectius des del desplegament a la comarca. No podem tenir només 4 patrulles per tota la comarca. Som més de 100.000 persones. Per a demanar això i una major presència dels Mossos al municipi, hem convocat una junta de seguretat urgent, amb el Delegat del Govern a la Vegueria Penedès, pel proper dijous, a les 10 del matí. Necessitem solucions immediates. La col.laboració amb els Mossos i la Generalitat està sent bona, però calen més efectius.

D'altra banda, anuncio un enduriment extrem de les mesures contra l'okupació il.legal al municipi, en les properes setmanes. Anirem fins el límit de la llei per a expulsar els okupes indesitjables del nostre municipi. Aplicarem fórmules novedoses que pocs municipis han aplicat fins ara. I altres de menys novedoses que aplicarem de manera encara més contundent, si cap.

Em sembla molt imprudent mobilitzar el veīnat amb patrulles nocturnes i una irresponsabilitat greu per part dels què ho han promogut, en aquestes últimes setmanes. Han posat en risc la vida de persones i han obstaculitzat la tasca policial. La millor manera de combatre aquest fenomen és aplicar la llei i allò que estigui al nostre abast, amb contundència. Però, sense posar en risc la integritat del veīnat.

La col.laboració dels veīns i veīnes, però, és imprescindible i molt necessària, denunciant els fets, mobilitzant els propietaris i promovent denúncies als jutjats. Sense ells, no ho aconseguirem.

Hem de lluitar i combatre aquest estil de vida i aquest "terrorisme" modern que va en contra del model progressista que ens va dur a l'estat del benestar. El progrés personal ha de venir de l'esforç i el treball diari. No podem afavorir i mantenir-nos impassibles davant aquest atac al model de progrés i hem d'actuar contra els qui pretenen instaurar un nou model que és fruit del passotisme, de la manca de respecte vers els demés, de l'aprofitament i la cara dura. Si no ens movilitzem, en 3 o 4 anys no podrem sortir al carrer de la inseguretat que hi haurà. Hem d'actuar ja!

Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027