martes, 7 de abril de 2020

LAS MASCOTAS NO SON TRANSMISORAS DEL COVID-19

¡GATOS Y PERROS NO TRASMITEN EL CORONAVIRUS!

Hoy nos llegan noticias alarmantes, publicadas sin base científica , con la finalidad de llenar sus espacios con información referente al COVID19. 

Estas noticias carecen de conocimiento ni pruebas, esto está causando ALARMA y causará mucho daño sobre todo a los felinos .

El coronavirus en felinos siempre ha existido, es una mutación que deriva en el conocido PIF.

Algunas personas sin conocimiento veterinario , relacionan la palabra coronavirus con Covid-19 .

NO está comprobado científicamente el contagio entre animales y humanos y viceversa ...

Las personas que conocemos el mundo felino desde hace años hemos cuidado gatos que han tenido coronavirus felino y NO es una enfermedad nueva en ellos, siempre a existido pero no existe el contagio, pues nosotras ya estaríamos contagiadas desde hace muchos años.

Esta falsa noticia sin pruebas hará mucho daño a los gatos que ya eran considerados para muchos plagas .

Por favor NO os alarméis ni deis credibilidad a todo lo que leáis, si tenéis dudas consultar con vuestro veterinario de confianza cualquier profesional os sacará de esas dudas .

Aquí os dejamos la opinión de un profesional sobre este tema .
   



Han trigat ben poc des d’alguns mitjans de comunicació en escampar desinformacions especistes sobre el covid-19. Estic parlant de la noticia que ha difós la CCMA aquest migdia sobre la possibilitat que els gats puguin transmetre el coronavirus, només perquè un estudi xinès ho hagi mencionat i que no ha estat avalat per cap altre científic, un informe que s’ha basat en l’experimentació animal, amb l’inoculació del coronavirus d’afectacions humanes a diversos gats; és a dir, que han induït la malaltia als felins que han usat, donant-los la dosi de manera deliberada, pel que no té cap tipus de rigorositat ni equivalència amb la realitat, simplement perquè els mateixos vivisectors confessen que l’experimentació amb animals és un frau, un crim terrible i innecessari que només serveix per beneficiar a les corporacions farmacèutiques a través de la subvenció eterna.

És per això que cal que la societat sàpiga que el coronavirus en gats fa anys que existeix, que és una malaltia infecciosa que es contagia de gat a gat i que en cap moment existeix un factor de zoonosi, senzillament perquè no en compartim els virus; dit encara d’una altra manera: els gats no poden contagiar el seu coronavirus als humans. Tanmateix és necessari saber que existeixen diverses variants de coronavirus; algunes només afecten a animals com ara gats, gossos i porcs, mentre que d’altres són exclusives en humans. D’aquesta manera, un gat amb coronavirus no pot contagiar a un humà perquè compta amb un cep diferent al que pot afectar el nostre organisme.

Aquesta irresponsabilitat periodística fomenta l’alarmisme, l’abandonament d’animals considerats domèstics de companyia i la violència vers la resta d’espècies animals i, per tant, la comissió d’actes delictius que poden suposar l’increment de l’animadversió i l’hostilitat cap als no-humans. Des de Nova Eucària hem estat molt atents a aquesta possibilitat, i ja prevèiem que algú, en qualsevol moment d’ofuscació confinada, dirigiria el risc de propagació i contagi cap a una altra espècie que no fos la nostra, òbviament per militància especista i sense cap fonamentació del contrast dels criteris científics.

Els i les periodistes que han signat segons quina versió de la notícia no haguessin hagut de recórrer al sensacionalisme si haguessin fet una recerca simple als buscadors d’internet per trobar molta informació sobre el coronavirus felí, blogs i articles d’experts que desmunten aquesta nova conspiració contra aquest animal, que sempre volen culpar-lo de ser un perill per a la salut pública quan, de moment, els únics que hem suposat un risc extrem per la salut global som els propis humans, que sense tenir temps ni de pair el que estava passant a la Xina o a Itàlia, ja s’havia declarat una pandèmia i un estat d’alarma a casa nostra, un virus originat, precisament, per la ingesta humana de cadàvers d’altres animals.

Les persones que ens dediquem professionalment a la protecció i al dret animal coneixem molt bé aquest virus, el coronavirus entèric felí, denominat així per la seva forma de corona i que mata molts dels gats que sobreviuen en colònies, així com altres virus que també pateixen i que mai han provocat una pandèmia ni han exterminat als humans d’algun municipi, un virus poc resistent a l’ambient, de manera que es destrueix fàcilment per les altes temperatures i els desinfectants, aquells que emprem en refugis, colònies, protectores i a les clíniques i hospitals veterinaris a fi de controlar-lo i evitar-ne la propagació.

Vull acabar recordant que aquestes publicacions de difusió massiva provoquen que les administracions gestionin les colònies urbanes de felins sota criteris i justificacions fraudulentes que persegueixen la seva captura i sacrifici, és per això que a les persones expertes en el tema les hi demano que difonguin un missatge clar i entenedor per defensar els gats i a la ciutadania en general, sobretot de les intencions d’aquella minoria que ja planeja actuar de mala fe i administrar violència, a qui aprofito per recordar-los que els gats són animals protegits per llei.


Entrada destacada

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 y Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027

Informe-consulta-Pla-Mandat-Calafell-2030 Proposta-Pla-de-Mandat-2023-2027